СРЕЩА
Днеска пак я срещнах...
Беше с колело.
Целият изтръпнах!
Сам не знам защо?!
Като пеперуда -
беше във цветя!
Весела и луда -
лъч от пролетта...
Тя към мен погледна.
И се изчерви!
Плитката отметна,
кръшно се изви...
После колелото
лудо завъртя…
Бягаше, защото
срещна любовта.
© Христо Славов All rights reserved.