Среща мимолетна, спретната със изгрева.
Заветна бе, но вплете се във мислите.
Съпровод на песни птичи и хладна мистика.
Жарки светлини сред локвички-избистряне.
Отнели няколко мигвания, отмина красотата.
Всеки разбуди се от колите, свирещите луди.
Дойде отреденото време на рутината.
Пешеходеца с проблемите си дневни бъбри.
С безизразна умореност, с погледа без кръв,
нерви сфетофарни зелено с червеното менят.
Жиците провиснали, вързали врата кат връв,
бесиш се да бързаш, лутащ се в празния безпът.
Очите уморени мъчат се, безнадеждни не сълзят.
Хубава среща бе, но избутах себе си в далечен кът.