Земята трепери от толкова хора!
Тежи ѝ. Гърчи се от напрежение!
А аз търся моят човек.
Мержелее ми от умора.
Май го търся вече век...
Дали пък не е някакво видение?
Имали подобен на мен?
Къде е? Зова го всеки ден!
Тъкмо ми се стори, че го намирам
и от разочарование примирам!
Е! Не съм пък уникална!
Със сигурност имам сродна душа!
Диря я с упоритост похвална!
Няма я и не мога да се утеша!
© Маргарита Ангелова All rights reserved.