Сродните души
дали ги има
точно в този свят?
Кажи ми ти
дали ще има
и за нас една душа...
Какво е всъщност
сродната душа?
Питам, че не знам.
Има ли си външност,
различна ли е тя
от другите - не знам...
И отговор в ума ми,
недоловим почти,
плахо ми изрече,
че за всеки има
по един любим,
но трудно се намират вече.
И визията тук
не ще важи,
щом откриеш, че
в душата чужда
ще намериш ти
свое отражение...
И легенди още
сред нас витаят,
приказки, какво ли не,
че всички души
от едно се нуждаят -
от свое допълнение!
© Мира All rights reserved.