Стани, върви, Земята се върти.
Животът е за силните хлапета.
Отчаяните в мрачни дълбини,
далеч са от красивата планета.
За тях остават малките звезди.
Сред космоса изгаряща комета.
Безсмислено създадени мечти.
Поели път в измислена ракета.
Стани, върви, Земята се върти.
Отмерена е всяка твоя крачка.
Светът е със невиждащи очи
за него си поредната играчка.
Нехае той за теб, че те боли.
Смъртта е негова чистачка.
В забрава чезнат всички дни.
Мигът безмилостно ги смачка.
Стани, върви, Земята се върти.
По пътя ще остане прах от тебе.
Душата е измита с Божии сълзи
и преродена е във чистото небе.
Стани, върви и полети...
© Гедеон All rights reserved.
Поздравявам те.