Стихче мънинко
oт дядо Събинко
за всички деца
червили яйца.
На малка полянка
под шарена сянка
за обедна дрямка
полегна лисанка.
Но усети сърбеж
и силен бодеж.
Бе направила леж
върху стария Еж.
Подскочи лисана.
Видя я глигана.
Страх го обхвана:
”Бре, какво стана?”
Разсмяха те всички-
цветя и тревички,
мухи и пчелички,
дървета и птички.
© Събчо Събев All rights reserved.