става малко след девет
поглежда през прозореца с лявото си око
докато с дясното
прелиства някакъв вестник
проверява си пощата
после пие мляко с какао
в чаша с надпис I love Canada
яде препечена филия с мед
докато гали старата котка
и мисли днес
кой шал да си сложи
и дали ù трябва чадър
накрая нахлузва внимателно
два крàчола и два ръкава
и отива да види любимото си момче
като никога не забравя
да му купи два карамфила
и да му прочете
последното си стихотворение
© Пепър Формаджи All rights reserved.