Вие сте герои на България,
вие сте загинали за нас.
Вие сте поставили родината
над черна гнет и чужда власт.
Гордея се с вашето дело,
с вашата доблест, с вашата чест!
Воювали сте вий умело,
за да ме има мене днес.
Целият народ ви уважава
за вашето велико начинание -
избавили сте нашата държава
от петвековно тягостно страдание.
Всички носим ви в сърцата свои,
вас - генерали и бедняци!
Вие сте народните герои,
безумни във смъртта юнаци!
© Сандостен Калций All rights reserved.