Живей така,
сякаш утре не съществува!
Стихотворение за враните
Живей сега!
Защото...
Врани ще ти избодат очите,
бурен ще се заплете в душата,
и ще съжаляваш ти за дните,
които пропилял си на земята.
Защото...
Ще започнеш да ковеш ковчега
на своите отминали години,
ще плачеш и ще стенеш, че не трябва
живота твой така да си отмине.
Защото...
Приятелю, ще бъде твърде късно,
животът свой ти ще си пропилял,
броените си дни ще си разпръснал
и ще си мъртъв, без да си живял.
Затова...
Живей сега!
© Мери All rights reserved.