I. Красотата – видимостта
на Бога.
II. Висша победа:
Съвършената пълнота –
да „побереш“ в себе си Бога!
III. „Аз – концентрацията“:
пътен знак към Всеобщността.
IV. Падеж на Времето (онагледен):
От стогодишния орех – лупинг
на птици – черно опако на трилистия –
в низхождащ въртеж
по стъпалата на клоните.
V. Граматическа категория на индивидиума:
Единствено лице
в единствено число.
VI. Плюсът единствен на Деменцията –
абсолютния
автоконсенсус.
VII. Потребителските габарити:
безкрайна разтегателна маса.
VIII. „Мета“ – метафора: Сълзите на непукист
- изпикаване през окото.
IX. Философски белязан:
Гледа на Смъртта
като на любовна съблазън.
© Вълчо Шукерски All rights reserved.