Jul 31, 2012, 7:13 PM

Стихове 

  Poetry
794 0 4

 

                                На моята втора и последна в земния ми път любов

 

 

               Разходка

 

Не ще останеш вече никога сама,

надвесена над книгата си, без да мигнеш,

защото ще напусна моята страна,

ще дойда призори в съня ти да те вдигна.

 

Ще те превърна в мъничка звезда и в якето си

нежно ще те скрия.

Ще литна силно през студа на нашата човешка орисия.

 

Ще стигнем там, където винаги е пролет,

ще те разхождам, песни ще ти пея,

ще ти разказвам за моя дълъг полет,

когато казах си, че искам с тебе да живея.

 

Ще те понося още малко, после ще те върна

над книгата ти избеляла,

а във звезда пък аз ще се превърна

над дългите ти нощи доизтляла.

     

 

                   

© Денчо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??