Oct 18, 2022, 12:03 PM

Стискам, стискам! 

  Poetry » Humour
389 1 5

Стискам, стискам! Гадости безброй,
сякаш ми се случват без причина.
Юни бил зад осмия завой?
Да не взема пак да го подмина.

Цялата съм в пясък, че и в прах,
от броене свят ми се замая.
До сега метлата си ковах,
лятото да стигна най-накрая.

Висна жица и потече ток,
зъбите ми в гърлото натика...
стори ми се двора по-широк,
стана ми метлата на лютика.

Позитивно мислих за въже,
дюлята ми тънка ме отказа.
Дръж се, сестро! Ида с БеДеЖе,
някъде съм към Хаинбоаза.

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Коледа, Великден, шести Май,
после седми – стой на фокус – осми!
Ей го след завоя – там! Познай?
Зима ли?!...
О, я не ме ядосвай! ...
  514  10 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??