Стискам зъби и отлагам живота,
кретам някак си, но лъжа, че вървя.
Онемявам, уж свикнала с хомота,
с примката на порочния кръг – съдба.
След пореден урок по стоицизъм
„нормално“ и до припадък се въртя.
И пак проскърцвам зъби, и пак търпя…
Превръщам светът на „лудите“ в мечта.
© Росица Танчева All rights reserved.