Януари,март,април
във гората се събрали,
но къде ли се е скрил
малък Сечко февруари?
Малък е,но сто бели
може той да си направи.
Все го учат,но нали
трябва сам да се поправи.
Духа,вее и подскача
по баири и долини.
С който види се закача,
бели прави дето мине.
Малък Сечко, я поспри се,
стига с тез фъртуни, хали.
За децата замисли се,
те не са се наиграли
още на снега,пързалките
и при снежните човеци
идват със шейните - малките
със сурвачки и гевреци.
© Лидия Кърклисийска All rights reserved.