Стойности
Посветено на едно момиче,
което много обичах...
То също ме обичаше -
със силата на Невъзможната любов...
Сърцето виеше от болка
във празния, картонен свят,
като безвкусна залъгалка
разтяга стойностите Яд.
Разбити, кървави окови
въргаляха се във прахта,
но Времето приготви нови
и питаме се “Докога”
До нас Съдбата се кикоти,
зъбатата уста блести…
Блестят и чисто нови зъби,
ще ги изпробва призори!
А малката ни правда гола
стои и зъзне под дъжда.
Каква ли дреха ще и скроим
без плат, конци и без игла?
Сърцето само бе без стойност,
цената нямаше я там,
сега сергията е пълна,
табелката закачих… сам…
08:30
13.09.95
© Манол Манолов All rights reserved.