Дали си тук по моя воля?
На желанията ми в подземния сумрак.
Принудила ме силно да се моля
да ме превърнеш в нещо повече от грях.
Дали си тук да ме измъчваш.
Завързан за стената, много слаб.
Да потрепервам щом към мен пристъпваш,
от всеки допир твой да ме е страх.
Дали си тук за да си тръгнеш,
да скриеш пак гърба си в тъмнина,
от нашия измислен свят да се измъкнеш,
а аз да чакам стъпки в тишина.
© Ивайло Василев All rights reserved.