Преминах през всичките нюанси
на това да си объркан,
на това да се възприемаш като умопобъркан.
Не просто преминах,
а ги нарисувах.
Нарисувах ги
с черен молив без бои.
Докоснах се,
до всяка една фаза на отчаянието
и тя изцапа пръстите ми.
Ненавиждах и мразих, не понасях,
празното в мен не се запълни,
а студенината, което стените излъчваха
не престана да се докосва до крайниците ми.
Жалко е, че
е като затвор,
без дори отвор.
Между четири стени бродят
само болните ми мисли и лъжи.
А аз без перспектива усещам
как всичко за мен бавно си отива.
Апатията предизвика
моята симпатия
и сега не мога да я изоставя
камо ли да я забравя.
Твърде рано се отказах
от онова, което трябваше да видя няколко години по-късно.
Не беше честно,
че секундите минаваха с часове.
© Vaу All rights reserved.