Mar 28, 2013, 6:29 PM  

Страх и ужас 

  Poetry » Other
568 0 1

Мъгла залива гората,

сняг се сипе по земята,

лед приковал е реката.

 

Тъмнина застла небето,

страх обвива ти сърцето,

грабва те чувство зловещо.

 

Див рев силно се разнесе,

студен вятър го понесе,

боязън в теб прокрадва се.

 

Усещаш полъх вледенен,

мракът е непроницаем,

като че си изоставен.

 

Изви се вихър и взора забули,

гарван изграчи и те опечали,

между дърветата се изшумули.

 

Тръпка гърба полази

и тялото замрази,

нещо зло отпред пълзи.

 

В този край далечен и мрачен,

в тази нощ и в тоз час съдбовен

почувствай ужаса върховен.

 

 

ноември 2002

 

© Виталий Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??