В страната на изгряващата завист,
ако не ви е много спешно, не ходете,
освен да ви отрупат със ненавист,
за друго просто, моля, не мислете.
И все пак, ако трябва да заминете,
от мене тоз наръчник си купете,
така по-лесно ще отмиете
от себе си калта на враговете.
Не се поддавайте на думи захаросани,
усмивки лицемерни имат сто,
дали щастливи сте или ядосани,
не им споделяйте, за тях е все едно.
Ще ви накарат неудобно да се чувствате,
че носите любов и мир в душата,
за книги, музика – не се изпускайте,
родени са със бакалавър във устата.
Съчувствие и милост не очаквайте,
нарочно с ангелски одежди се обличат,
приключите ли с тях, обратно бягайте,
че за вечеря – сърца човешки алангле обичат.
© Ивон All rights reserved.