СТРАНАТА НА РАЗБИТИТЕ МЕЧТИ
... лъжата, че живея си щастливо с три бири и лула каба тютюн
връхлита ме, жестока като бивол и по-свирепа даже от тайфун,
не зная вече на кого да вярвам – дали на някой властен политик,
и като гракне пролетният гарван, да си посрещна бъдещето с вик,
и как в зори на своите дечица да туря на бохчата честен хляб,
щом нивите със българска пшеница пожъна ги световният сатрап,
или да хлътна в сетната химера? – слуга на нечий гнусен интерес,
печален – от излъганото вчера, несъстоял се – в тъпото ни днес,
Ще си потъна в сънната апнея! – дано във нея Бог ме приюти?
Отказвам да повярвам, че живея в страната на разбитите мечти.
3 април 2023 г.
гр. София, 20, 50 ч.
© Валери Станков All rights reserved.
Има моменти, когато линиите на палците не достигат, за да изрази човек еднаквостта си с другите. Генетично е
трудно възможно, но духовно е предопределено, възможно и много силно.
Името на това състояние се нарича Народ!