В настоящия век
думичката любов
се изпразни от съдържание.
Има само секс
и интуитивно желание.
Няма я романтиката,
песните, цветята.
На петнадесет вече
не са и момичета.
На чий прозорец да оставиш
първите кокичета?
Знам, че тази приказка
всеки ще разсмее,
Макар че за романтика
тайничко копнее.
Сега всички млади
бързат да опитат
и чак след това
„Как се казваш” питат.
А има нежност,
има и любов,
има и кокичета,
които да оставиш
на хубави момичета.
© Лиляна Стаматова All rights reserved.