Когато пациентите
започнат да лудуват
в лудницата
когато призрак на мъртвеца
тихо стене в гроба
когато чашите ви
притеснено тропат нощем
на витрината
когато секцията тихо скърца
и детето плахо се озърта
когато устните пресъхват
когато лампата прекъсва
а пък котката настръхва
когато свещта сама загасва
когато нощем кукумявка вряка
знайте че на са добре нещата
наоколо е оная
със косата
© Христо Манчев All rights reserved.