Звяр във тъмното протяга
страшни пипала.
Уж юнак съм, а се питам
що ли е това?
Мигом му се появява
дълъг чифт рога.
И три реда зъби има
в хищната уста.
Бре, къде ли да се скрия -
в мекия юрган.
А чудовището тича
по моя таван!
Ето и вратата скръцна,
мама тук дойде!
Тя от звяра ще опази
своето дете.
Но защо ми сочи Мечо
и ми се засмя?
Сянката му на стената -
звярът бил това!
© Мария All rights reserved.