Във тая страшна бъркотия,
известна с името Живот,
където завистта се крие
и скубе бедния народ!
Това е свят на подлеците,
и бит-пазар е на душите,
където все ти едно,
че дъвчеш хляб или сено!
Животът ни е Лакомия,
в която никой не е сит,
на всичко всеки е навит
и смуче гадната ракия!
Забравил си какво е чест!
И станеш ти на Лъва - Пес...
© Христо Славов All rights reserved.