Aug 9, 2014, 2:41 PM

Страшният свят 

  Poetry
536 0 4

Бягат ми, бягат ми, бягат ми дните

в мъртви посоки, на зъл кръстопът.

В каменни стълбове, сякаш, мечтите

някой превърна, преди да умрат.

 

Ето ги тука - стърчат по паважа

някакви мъртви купчини сред страх.

И, вцепенена, не мога да кажа,

по-рано, аз за какво си мечтах.

 

Имаше бъдеще, имаше утре,

имаше стъпки напред и назад.

Днес зад гърба ми - уродливи мутри

и съм на мушка, зад нечий приклад.

 

По-добре стреляйте и да ме няма,

щом ще живея с убити мечти.

Щом битието, превърнато в камък,

всички мечти и човеци затри.


Радост Даскалова

© Радост Даскалова All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??