Като изпечен стар моряк,
макар, че малко съм пътувал,
напуснах си удобният бивак
с лодката, която бях сънувал.
Надявах се да стигна до скалата,
изникнала далеч на хоризонта.
Загребах смело със веслата-
нали не трябва да изпускам фронта?
Напъвах се без грам умора,
а пък скалата – тъй далече,
но аз-всестранна кикимора,
си бях железен бе, човече!
Гребях с усмивка чак до изнемога
и приближаваше се мойта цел.
Бях, може би, със страх от Бога,
но дяволът ме бе обзел.
Накрая блъснах се в скалата
и лодката под мене се разцепи.
Но аз бях Бог и Сатаната.
Върхът на сладоледа!Гепи!
© Георги Янков All rights reserved.