СТУД В ПАРЛАМЕНТА
На студа навън, напук
в парламента хапват си суджук,
пият вино и маркова ракия
и си замезват с царска туршия.
Вятър да духа и сняг да вали,
за нищо тях недей ги мисли,
да му мислят тез, които
с тях се карат ядовито.
Който плаши ги с бой,
гладен ще остане той.
Хляб да търси на боклука
и обелки от суджука.
А управниците наши
нека вдигнат пълни чаши,
в парламента нека си стоят
и от нищо да не се боят.
© Валентин Добрев All rights reserved.
със сигурност парното в парламента е на макс