Nov 2, 2017, 11:30 AM

Студената истина 

  Poetry
290 2 4

ако бях по-млада
досега да съм тръгнала
през преспите
напряко
като куче
което никой не чака
да завия свирепо
да се сгърча
до ствола на бряста
като бяла сврака
да се изгубя в снега
да заплача
да замръзна
като облак
прострян върху гроб
и там да чакам пролет
да се стопя
и да потека на вода
щом вече знам –
няма любов

ако бях по-млада
ала не съм
може би просто
съм те видяла на сън

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??