Jul 16, 2014, 9:49 PM

Студенти в балкана 

  Poetry » Phylosophy
276 0 0

Студенти в "балкана"

В "балкана" са и пак копаят,
да търсят редки старини,
студентите ни нещо правят,
и не от вчера - от лани!

Копаят все по върховете,
а той спокойно си стои,
и тайните от вековете,
не иска да им повери!

Стои и гордо се усмихва,
че спазва стария обет,
загадките му все не стихват,
и тайните му са безчет...

Тук други хора са живели,
творили са със своя труд,
и за Родината са мрели,
а подвига им бил прочут!

И тука по легенди стари,
учудвал е света Орфий!
А щом врага ги зъл удари,
били по-силни и от змей!

Намират се следи от траки,
родени в хижи и дворци...
А тайните ми още чакат,
студенството да ги спаси.

О, древността ще разберем,
и тайните и ще решим,
артефактите щом съберем
и истински ги осветим!

15.07.2014г.Драгойново
 


© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??