Дали катерим стълбата
на двойната спирала,
или незнайно тръгнали сме
обратно пак надолу?
Прогресът не е магистрала;
и да бързаш, няма да пристигнеш!
Това е стълбата на двойната спирала.
Ръка подай и заедно ще се издигнем.
***
Стълбата на двойната спирала;
Еволюцията не е магистрала.
И да бързаш, няма да пристигнеш!
Ръка подай, та всички да издигнеш.