С намерение граден си - клетка по клетка
неспирно умираш и раждаш се
в неистова битка с празнотата проклета.
С гърди опънати бориш се - дъх по дъх
и всяка глъдка свещена е
изпълнена с меко ухание на дъбов мъх
Познания стари попиваш - дума по дума
презираш, не вярваш, ядосваш се
страдание древно те дебне досущ като пума
Заформя се някаква личност - мисъл по мисъл
с мечти, страхове, себичност
и цял живот се опитва да се сдобие със смисъл
Надяваш се, че помъдряваш - ден подир ден
нови грешки ти се подаряват
и предаваш се в обятия на отминал момент
Пишеш сценарий на живота си - ред по ред
прошка искаш и се молиш
някой да ти я даде преди края ти несретен
© Валентин Стайков All rights reserved.