Нямам пари и богатства,
само съмнителна слава.
В замъци златни не властвам.
Питам: дали заслужавам
здраве и творчество дълго?
Отговор качествен нямам.
Дебне животът зад ъгъла,
погледа вперил във ямата.
Ле-ле! Каква я надрóбих?
С право не влизам във църква.
Стига ми само народът
да ме признае за щъркел,
в черно размахал крилете си,
в бяло облякъл надеждата.
Хора, летете! Летете, бе!
Лустрото значи небрежност.
© Елия All rights reserved.