Мисленето е в основата на човешкото,
не бъди сляп, човече, истината ти виж!
Не вярвай на всичко, туй ти е грешката,
използвай си главата ти, недей да спиш!
Колко лъжи и суеверия има,
хората на гадателите вярват,
последните пари им взимат,
а думите им рядко се сбъдват.
Разума и логиката чуй ти,
от Господ са ти дарове те
да се ориентираш в света,
не бъди като малко дете!
© Георги All rights reserved.