Водопадът от думи сякаш пресъхна...
Махайки в нищото, диря водата,
която дочувах преди да заглъхна.
Ще я откупя, каква е цената?
Имам пресъхващи слъзни канали.
Очни дъна съм достигнала даже.
Чакам с внимание да ме погали,
извор от обич да ми покаже
верен приятел. В мен да се вслуша,
преди да пресъхне и той, като мене.
Да не достигне до моята суша,
от нея поука навреме да вземе.
© Мария Божкова All rights reserved.