Сутрешна молитва.
Дай ми сили, господи, да презареждам
от неорганичните неща.
Панелни блокове насреща,
със сирене от нефт юфка.
С усмивка дай ми сили да посрещам
деня. Нощта спокоен да усещам,
и без погнуса вестниците да чета.
И дай ми сили също -
да дишам черна прах.
Помогни си сам,
за да ти помогне господ!
И въпреки че тази мъдрост аз я знам,
в молитва съм потънал цял.
28април2011
София
© Братан All rights reserved.