Mar 20, 2007, 8:02 PM

СВАЛКА 

  Poetry
888 0 4
СВАЛКА

Живяло някога Еленче,
пасяло в близката гора.
Видяло го едно Орленце,
гнездяло в отсрещната планина.

Облиза се, подсмръкна и запя
- Ела Еленке, ела, ела, ела.
Подочу го, поглед вдигна,
младата Еленка, позаслуша се
и му стана фенка ;)

Подхвръкна той,
подскокна тя.
Срещнаха се,
подаде крило,
а тя копито.

- Здравей, аз съм Орльо,
- Здравей, аз съм Еленка.
Тъй като те харесвам,
съм ти фенка :)

Усмихна се Орльо,
засука поглед.
Огледа я страстно,
в очите й съзря нещо опасно.

Приближи се до нея,
с перо я докосна.
Къде беше Еленке,
това е въпроса.

Не съм те виждал,
пропуснал съм да те забележа.
Забелязала ли си,
на гъбите в шумака растежа.

Тя май се притесни,
така си мисля.
Направи муцунка и промълви
- Защо ме гледаш така, страстно
- Недей, ще стане много опасно...

© Бисер Дръпничорапчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??