Най-обичам y дома до камина да седя,
да гледам огъня как бумти, бумти,
a димът в облаците да лети.
Навън сняг валии, валии и тихо шепне:
палтото наметни.
В горска планина
сняг на парцали посипа и
в зимната игра блесна детската шега.
На масата седим и се смеем,
а виното го леем и песни
пеем до зори, до пладнини.
© Марио палатов All rights reserved.