От примери лоши ни омръзна,
срещаме ги, уви, всеки Божи ден,
в кал човекът пак се превърна,
стига вече, от тях съм отвратен!
Може в светците да не вярваш,
това на всеки човек е решение,
но виж как в живота се опарваш,
че ти не се пазиш от изкушение!
На умереност и сдържаност те ни учат,
вслушай се ти в техния морален закон,
хора като тях по имат шанс да сполучат,
затова тях следвай, не престъпния дон!
© Георги All rights reserved.