Ще се спусне скоро нощта,
ще изчезна в тъмнината аз,
с болката изпълнен е света,
страшна е човешката участ.
О, мила, чуй гласа ми тих,
само ти ми даваш сила,
сълзите си в сърце скрих,
душа с тях се е напоила!
Мъката нечовешка успокой ти,
чуй една душа отчаяна, страдна,
тя иска волно към теб да лети,
тя за добро и красота е жадна,
моля те, ела преди да падна!
© Георги All rights reserved.