СВЕТЛИНА
Кълбо светлина пред мен се рее -
то блещука, то пее.
Кълбото угасва и светва -
то премигва, то трепва.
Кълбото на мене ми пее
и някъде горе в нощта се рее,
някъде горе светлината свири,
на лунни лъчи като струни диви.
© Стефан Алев All rights reserved.