Търсеха топлата, туптяща стряха.
Искрящи, плахи взираха се в мрака...
Слаби в студените отливи спяха.
Чакащи, утрешния драконов крясък...
Денем преливат с хладен отблясък.
Крилата слънчеви, огнено бягат
по бреговете - облачен пясък,
с безмълвен, жежък отплясък.
Летят, сребристи изгряват
в САМоразпалил се пламък.