Във всяка светлина откривам звездност,
във слънчев лъч – усмихнато небе.
В зората – вяра смислена, потребност,
а в залеза – оранжево море.
И всеки блясък порив е на радост,
щастливо дръзновение и смях.
Щом светло е в живота има сладост,
надежда нова, търсен благ ищах!
© Данаил Таков All rights reserved.