1.
Зелени листи.
Kапчици разпукнати
Благословия с цвят.
2.
Прозрачни устни
Изворни дихания.
Сърцето пее.
4.
Забравен спомен.
Разбудени комини.
Прозорец свети.
3.
Мълчи небето.
Дъгата багри рони.
Покълва с корен.
5.
Танцувам с думи,
а листите са дансиг.
Писеца пари.
6.
Косите шепнат.
Гръбнакът е вселена
с очи планети.
7.
Скалисти длани.
Мечти от моска пяна.
Вълните галят.
8.
Вода през рамо.
Очите ми са жадни,
Наливам обич.
9.
Нощта притихва.
Сълзата е отроче.
Очаквам пролет.
10.
През град пътувам.
Шосето се усмихва.
Река целувам.
© Йоанна All rights reserved.
"Косите шепнат.
Гръбнакът е вселена
с очи планети." 6!!!