Молитва
със прекършени криле
от бурята на истината...
Гнездо от спомени,
разсечено на две
от мълнията на риска.
Изгубена,
отвлечена мечта
в пороя на тъгата.
Зловещо пълнолуние
от страх.
Съмнение - нестихващ вятър.
Изкоренена,
в лепкавата кал на миналото,
вярата потъва...
Самотната светулчица
надежда
към тебе, Господи, пътува...
© Веселка Стойнева All rights reserved.