Като пролет, като песен
ти дойде в миг чудесен,
нощ изчезна, слънце се появи -
пред мен се ти яви.
Светъл ангел от небето,
ти пречисти ми сърцето,
грехът от мен се изпари -
за теб мислех, не за пари.
И затуй сега тъгувам аз,
че сърце самотно е в зъл свят.
Колко нежност в този мраз
породи у мен, о, ангел крилат!
© Георги All rights reserved.