Свирете сирени, надайте вой,
плачи, Българийо, за своите чеда,
плачи за незнайните герои,
дали живота си за твойта свобода!
Смирени, под тъжните отонни звуци,
на героите поднесем цветя и венци,
сведете глава признателни внуци,
почетете саможертвата на вашите предци!
Нека пребъде в идущите векове
славата на нашите деди,
България да има достойни синове,
незаличими да бъдат техните следи!
© Никола Яндов All rights reserved.