„Свирѝ ми, гайдо, свирѝ ми
свирнѝ напевнолюбими,
свирнѝ за обич и вяра,
и за любов - как изгаря
сърца, душѝ и копнежи,
и нека се отбележи,
че само ти, гайдо, свириш
тъй, че сърца събираш!
Да заиграят вселени
хора̀, чрез теб - въжделени,
хора̀, чрез теб - съкровени,
и свѝше - пресътворени!
Сърца на място да легнат! -
Любови да си посегнат! -
Да литнат над необята
и ти подемат свирнята!
Свирѝ ми, гайдо, свирѝ ми
и щастие донесѝ ми!“
..................................................
Тъй рече гайдолюбител
на гайда-любвеобител...
© Стоян Минев All rights reserved.
Поздравления, Стоян!