Как се свири на китара? - запитах се сама...
Как се свири, щом са непонятни - ноти и акорди...
А китарата усмихна се и рече - свири се с душа!
Погледнах я учудена и леко притеснена,
очите навлажниха се от муза и възбуда
и аз като любовник млад се приближих с дланите до нея.
Докоснах я... разголвах клен, липа и бук,
а тя се сливаше с тялото ми сякаш бе вода.
Онзи миг се въплътихме - в съпруга и съпруг.
Пръстите ми бродеха по нея, желано и магично
и всяка нейна струна ми отвръщаше с любов.
Звучеше звук, както когато всичко е различно.
Не беше нужно други да ме учат, щом имах нея...
И щом се сливахме любов с любовта и тяло с тяло.
На нея свирих не по ноти, а както го умея...
С душа...
© Даниела All rights reserved.