Питам днес къде е свободата -
дали греховния стремеж не я уби?
Все още ли живее тя в сърцата,
които подлостта ви победи?
Питам днес къде е свободата -
подритната, прогонена от вас.
Някога дали отново ще я видите,
унесени във битката за власт?
Питам днес къде е свободата...
Заменихте я с лъжлива благодат.
Дано да си е струвала цената -
да предадете земния си свят.
Питам днес къде е свободата...
Дали със друг я бихте споделили?
Но все едно - в смъртта си всички
равнеем пред букета карамфили!
© Вале Спатия All rights reserved.