Свободата на поета
В агонията на красотата,
във сенките на суетата
смирено търсим свободата,
извеждаща ни в Светлината.
Да паднат голите заблуди
и да разтворим новите очи,
душите мили да принудим
да видят своите висоти.
Тогава ще е вечно слънце
и радост в топлите сърца.
Плод ще берем от светло зрънце,
ще видим малките деца.
© Нико Ников All rights reserved.